top of page

" – А у вас негрів лінчують!"


Займатись реальною дипломатією відомствам закордонних РФ та Білорусі стає все важче, бо вже майже немає, з ким. Країни, завдяки своїй блискучій міжнародній політиці, видворені за лаштунки цивілізованої дипломатії варяться у власному «диктаторському соку».


Тож доводиться шукати нові цікаві зайняття. МЗС Росії та Білорусі підготували спільний «доповідь про ситуацію з правами людини за кордоном». Як би смішно це не звучало з вуст тоталітарних відомств, але вони дійсно розробили велику детальну доповідь, наскільки ж погано живеться людям в країнах Заходу і як сильно знущаються там над їхніми правами. Прям самі так і хваляться: «якщо не за красою художнього викладу, то за глибиною та масштабністю цю працю порівняємо хіба що з романом "Війна та мир" Льва Толстого».


За даними представників обох МЗС, найгірша ситуація з правами і свободами людини зараз склалася в Литві, Латвії, Польщі, США. Доповідь просто страшно читати непідготовленій особі – ви навіть не уявляєте, які жахіття і поліцейське свавілля творяться в цих країнах.


“У цілій низці країн відкрито ведеться пропаганда расистських ідей і цінностей, піднімають голову націонал-радикали. І це відбувається, незважаючи на правові механізми, що функціонують в рамках ООН, ОБСЄ та низки інших міжнародних організацій, націлені на протидію героїзації нацизму, расизму, ксенофобії та пов'язаної з ними нетерпимості. Вже досить чітко виділяється група держав, де структурні прояви расизму та нетерпимості пронизали всі сфери суспільного життя” – повідомляють в передмові документу.


Цікавий метод відволікти увагу від тотального бесправ’я населення власних країн.

Comments


bottom of page