top of page

Білорусько-українська конференція з євроінтеграції


Конференція з питань євроінтеграції України та Білорусі відбулася у Лондоні. Вона проводилася в Королівському інституті оборонних досліджень та організована завдяки Warwick Ukraine-Belarus (WUB) Hub у співпраці з Офісом Світлани Тихановської, аналітичного центру «Українська призма» та Warwick University. Як повідомила прес-служба Офісу Тихановської, головною темою конференції є шляхи євроінтеграції Білорусі та України.


Серед учасників були посол Дірк Шубель, колишній прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс, євродепутат Міріам Лексман, єврокомісар Віргініус Сінкявічус, віце-президент Globsec Алена Кудзко, Франек Вячорка та Деніс Кучинський з Офісу Світлани Ціхановської, Леся Руднік з Центру нових Ідеї, журналіст Анна Любакова, дослідниці Альона Корастялева та Тетяна Чулицька.


«Дуже хороший рівень організації та учасників. Була можливість поспілкуватися з українцями, в тому числі про громадські проекти. Чудова можливість перевірити годинник, подивитися, що працює, а що ні. Конференція проходить у Лондоні напередодні британських виборів. Важливо, що Білорусь є не лише в пріоритетах політики ЄС, а й Великої Британії», – зазначив Франек Вячорка.


У конференції взяли участь експерти, дипломати, активісти, спецпредставники з питань співпраці з демократичними силами Білорусі. Також взяли участь представники Посольства України в Лондоні та МЗС Великобританії.

 

Під час дискусій обговорювалися стратегії та сценарії розвитку подій в Україні, зокрема її відновлення після війни, настрої в білоруському суспільстві та шляхи популяризації європейської перспективи, підтримки громадянського суспільства та незалежних ЗМІ.

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page