top of page

За що загинули білоруси в Україні?


https://www.instagram.com/pijusburakas/

25 квітня в будівлі Київської міської державної адміністрації відбулося відкриття фотовиставки «З Україною у серці».


Захід присвячений білорусам, які загинули в Україні у боротьбі з російським окупантом. На виставці представлені стенди з фотографіями полеглих та описом до них.



У відкритті виставки взяли участь народні депутати України, представники ветеранської спільноти, керівництво фонду «Вільна Білорусь», бійці батальйонів «Волат» і «Терор», учасники Інтернаціонального легіону України загалом понад півсотні представників громадсько-політичного секторів України та Білорусі.


Від початку повномасштабної російської агресії загинуло більш ніж три десятки білорусів, які воювали у лавах різних підрозділів Збройних Сил України. Багато імен загиблих досі не розголошують – бо це може завдати шкоди родичам бійців, які зараз на території Білорусі.



За жертовні подвиги і захист української землі двом білорусам посмертно присвоєне звання Героя України, іменами трьох Героїв уже названі вулиці.


Точна кількість білоруських громадян, які зі зброєю в руках захищають суверенітет України, невідома. За неофіційною інформацією, на теперішній час ця цифра наближається до тисячі, що робить білорусів найбільшим об'єднанням іноземних добровольців, що борються в Україні.



Виступи учасників заходу звелися до головної ідеї, що білоруські герої загинули в Україні за ідею свободи. За ідею вільної Білорусі, яка сьогодні здобувається на полі бою в Україні.



Організатори виставки — благодійний фонд "Вільна Білорусь" та музей "Вільна Білорусь з Україною в серці".


Comments


bottom of page