top of page

Білоруський народ не підтримує політику Лукашенка

Оновлено: 17 черв. 2023 р.


Державна політика, яку провадить режим Лукашенка, абсолютно неприйнятна для білоруського суспільства.


Як заявив посол України в Білорусі Ігор Кислиця, протягом останнього року білоруський диктатор здійснив очевидний крен в сторону Росії, а його антиукраїнська спрямованість стала неприхованою.


«Особисто я наразі не бачу жодних підстав для покращення взаємин між Україною та цією людиною, — зазначив Кислиця. Все, що робиться зараз, робиться проти України, робиться не для інтересів білоруського народу. Але та політика, яку проводить Лукашенко, очевидно не підтримується народом Білорусі — і у цьому величезна різниця між російським та білоруським суспільством, яке значно менш зашорене».

Посол Ігор Кислиця з учасниками експертного форуму “Загрози втрати суверенітету Білорусі з боку РФ”

В Об'єднаному перехідному кабінеті вважають: об'єктами агресії РФ є і Україна, і Білорусь. Саме тому обом країнам треба бути єдиними у боротьбі проти російської навали.


«Росія намагається знищити нашу державність, розтоптати національну ідентичність й поглинути Білорусь та Україну без найменших натяків на існування якоїсь іншої, ніж росіяни, нації», - відзначив представник кабінету Тихановської Валерій Ковалевський.

Валерій Ковалевський, представник із закордонних справ Об'єднаного перехідного кабінету

За словами опозиціонера, чимало громадян РБ тривалий час чекали знаку від України, аби зрозуміти, якою надалі бачать Білорусь українці.


«Коли Володимир Зеленський сказав, що Білорусь обов'язково буде вільною, це сприйнялося в нашому суспільстві з величезним підйомом. Це дуже жваво обговорювалось і знайшло просто неймовірний відгук», — кажуть в ОПК.


За словами опозиції, білоруські патріоти значною мірою дослухаються й наслідують приклад України в боротьбі за свій суверенітет. А після програшу Росії у війні й повалення маріонеткового режиму Олександра Лукашенка Білорусь обов'язково увійде до кола країн-партнерів України.

Comments


bottom of page