top of page

Білоруські війська зайшли в Курську область


Багато хто з експертів гадав, чи дійде до того, щоб Лукашенко відправив своїх військових на підтримку путінських військ. Якщо не в Україну, то на захист Курської області. Бо це ж «ісконна русскоє», нова військова доктрина РБ, кордони «союзної держави», та й взагалі, це ж нібито не нападати на Україну, це ж захищати Росію, трохи інший коленкор.


Але, не чекаючи їхньої експертної думки, білоруси вже увійшли до Курської області та вже беруть безпосередню участь в бойових діях. Але, як то кажуть, «є нюанс».

у Курській області почав активно працювати танковий підрозділ «Тур» у складі 225-го окремого штурмового батальйону (ОШБ).


Кістяк «Тура» був складений не так давно з білоруських добровольців і це було дуже позитивно сприйнято командуванням. Відео з танком, що увірвався в Курську область під біло-червоно-білим прапором, передав телеканалу «Белсат» білорус з позивним «Жерар», командир відділення евакуації бронетехніки 225-го окремого штурмового батальйону ЗСУ. «Підрозділ з білорусами працює: триколори падають на землю, росіяни здаються, а «Ахмат» — просто чай. Диктатури обов'язково впадуть! І ми беремо в цьому безпосередню участь!» – написали танкісти у телеграмі.


«Показуємо феноменальний результат. Командування це бачить і цінує», – сказав командир Жерар.

Навесні цей танковий підрозділ відзначився тим, що вперше здобув у бою сучасний російський танк Т-90М «Прорив-3». Ця модифікація є однією з останніх російських розробок.

«Я сподіваюся, що наша операція з Т-90М «Прорив-3» увійде в історію, тому що це справді унікальний танк і операція була найскладнішою. Я дуже радий, що нам це вдалося", - сказав Жерар.


Участь білорусів в російсько-українській війні увійде в її історію окремим томом. Тепер в цьому томі з’явиться глава «Участь в Курській операції». Так що не переймайтеся, білоруська армія вже бере участь в цій битві. Правильна армія, на правильному боці.

Kommentare


bottom of page