top of page

Канада не сприймає Лукашенка як гаранта незалежності Білорусі


На цьому наголосила посол Канади у Польщі Катрін Годзін під час зустрічі з заступником керівниці Об'єднаного перехідного Кабінету, керівником НАУ (Народного антикризового управління) Павлом Латушком.


Зустріч була присвячена ряду важливих тем:


  • кампанії та результатам виборів у Координаційну Раду;

  • проблемі гармонізації санкцій та необхідності їх розширення щодо режиму Лукашенка;

  • сітуації з политвязнями в Білорусі та конкретним підходом щодо їх визволення.


Від імені команди НАУ послу передані пропозиції щодо введення санкцій щодо конкретних підприємств ВПК, пропагандистських телеканалів СТВ, АНТ, видавницького дому «Білорусь Сьогодні», БЕЛТА, пропагандистів, суддів режиму, Катерини Круталевич - журналістки "Білорусь 1", яка брала інтерв'ю у Дар'ї Лосік, ректора БДУ Андрея Караля та інш.


Канадська сторона вважає важливим продовжувати гармонізацію санкцій щодо Росії та режиму Лукашенка і сприяти медіації з іншими країнами для цього.


Павло Латушко відзначив активну позицію уряду Канади щодо застосування санкційного тиску щодо режиму Лукашенка. Катрин Годзін підкреслила, що матеріали, що передаються командою НАУ, мають свою практичну реалізацію у санкційних рішеннях.


У відповідь на прохання юристів НАУ посол обіцяла сприяти в установленні взаємодії з канадськими юристами, які супроводжують від імені Канади справу проти Сирії за порушення Конвенції проти катувань. Їхня експертиза стане у нагоді для продовження роботи НАУ щодо матеріалів, що підтверджують злочини режиму Лукашенка у відношенні до білоруського народу.


Посольство Канади висловило підтримку білоруському активісту Андрію Гнєт і обіцяло оперативно направити оновлену інформацію про ситуацію з ним в посольство Канади в Сербії.


«Для нас важливо, що Канада послідовно підтримує білоруський народ у прагненні до вільної та демократичної Білорусі, що співпраця Канади та білоруських демократичних інститутів має предметний і дійовий характер», – зазначив Павло Латушко.

Comments


bottom of page