top of page

Білоруси потрібні Путіну як гарматне м'ясо?

Оновлено: 17 трав. 2023 р.

У разі смерті або недієздатності Лукашенка Кремль намагатиметься поставити на чолі республіки більш слухняного кандидата, адже Путін будь-що хоче втягнути Білорусь у війну задля поповнення людських ресурсів. Про це в ефірі 5 каналу заявив експерт Центру білоруських комунікацій Максим Плешко.

«Росії катастрофічно не вистачає гарматного м'яса. Наразі Москва хоче якнайшвидше розв'язати це питання, і це те, на що передусім тиснутимуть кремлівські можновладці. Білорусь хочуть остаточно пов'язати кров'ю», — відзначив Плешко.

Останнім часом білоруський очільник дедалі більше викликав неприховане роздратування Путіна. Якщо нинішній стан здоров'я Лукашенка дійсно справа рук Кремля, перспективи для Білорусі можуть бути загрозливі. У разі відходу білоруського диктатора є велика ймовірність того, що Москва спробує посадити на престол абсолютно ручну людину.

«Шанси очолити РБ у разі смерті Лукашенка мають три кандидати: спікер Верхньої палати парламенту Наталія Кочанова, прем'єр Роман Головченко, а також син самопроголошеного президента Віктор», — зауважив експерт ЦБК.

На кого з них ставитиме Путін, а хто може спробувати зіграти самостійну партію, поки неясно.

Comments


bottom of page