top of page

Режим Лукашенка краде українських дітей — Латушко


Офіційний Мінськ, як і Москва, вивозить дітей з окупованих українских територій. Про це повідомив “Німецькій хвилі” опозиційний білоруський політик Павло Латушко, що збирає базу злочинів режиму Лукашенко. Представники узурпаційної білоруської влади не заперечують сам факт вивозу дітей, але переконують, що це “оздоровчі поїздки” за згодою самих дітей.


Згідно слів Латушка, в межах “Союзної держави Білорусі та Росії” було затверджено спеціальні проекти з переміщення та депортації українських дітей віком від 6 до 15 років. Фінансову підтримку вивозу здійснює білоруська державна компанія “Білоруськалій”, яка передає гроші Фонду Олексія Талая, відповідальному безпосередньо за вивіз. Також, за словами Латушка, влада задіяла и представників Білоруської православної церкви. Опозиціонер обіцяє передати зібрані матеріали як Генеральному прокурору України, так і Міжнародному кримінальному суду в Гаазі.


Зауважимо, “постанову Совміна Союзної держави про допомогу дітям Донбасу” було ухвалено 16 вересня 2022 року. Тоді планувалося вивезти 1050 дітей з окупованих територій. Під час вивозу дітей піддають “ідеологічному вихованню” в доктрині “русского мира”.


Comments


bottom of page