top of page

Кабанчук пояснив, чому калиновці не заходять із рейдами до Білорусі




РДК (Російський добровольчий корпус) іноді проводив операції біля Росії. Білоруські воїни таких рейдів на територію Білорусі не мають наміру робити — колишній заступник командира полку Калиновського, а нині «міністр оборони» в Об'єднаному перехідному кабінеті Вадим Кабанчук в інтерв'ю «Маланці» пояснив чому. Він вважає, що допоки білоруська армія не залучена у війні проти України, сили калиновців варто спрямовувати проти окупанта, який воює.

«Я просто не розумію, якої мети можна досягти цими рейдами. Тому що рейд російських добровольців зрозумілий - відволікти сили з інших ділянок фронту.

Тоді були також так звані вибори Путіна в Росії, можливо це була причина», — розмірковує Кабанчук.


Він додає: на кордоні служать військовослужбовці строкової служби — це молоді хлопці, частина з яких могла брати участь у протестах 2020-го.


«Це найгірший сценарій, що десь хтось зайде і почне вбивати один одного. До Лукашенка таким чином ми не дістанемося. Тому до певної міри я на сьогоднішній час був би навіть проти таких акцій, бо їх можна розцінювати як провокативні».


Кабанчук вважає, що ситуація у Білорусі вирішиться інакше. Він проводить паралель із Другою світовою війною, коли низка країн після взяття Берліна була деокупована без боїв, і пояснює, що найбільша проблема для Білорусі зараз — путінський режим.

Comments


bottom of page