top of page

Чи будуть вирішені проблеми білорусів, що проживають в Україні?


У п’ятницю в Києві пройшла робоча зустріч з представниками Уповноваженого Верховної Ради України по правах людини,


На зустрічі обговорювалися проблеми, з якими стикаються білоруси, які проживають зараз на території України, адже багато хто з них саме в Україну тікав від лукашенківського режиму. Особливо наголошувалося на таких питаннях: легалізація білорусів в Україні, протерміновані білоруські паспорти, заблоковані банківські рахунки.


Щодо законного знаходження білорусів в Україні. У Верховній Раді України зареєстрований і вже прийнятий в першому читанні законопроєкт №9585. Цей законопроєкт вимагає урегулювати питання законного знаходження іноземних громадян в Україні в умовах воєнного стану. Рекомендації Омбудсмена були включені в цей законопроєкт. Сподіваємось, що з його прийняттям будуть вирішені проблеми для багатьох білорусів в Україні.


Головний результат цієї зустрічі – не зважаючи на воєнний стан, Україна залишається правовою державою. Усі ті, хто стикнеться з неправовими діями й порушенням своїх прав, незалежністю від їхньої національності та віросповідання, можуть звертатися до Уповноваженого Верховної Ради України по правах людини з заявою про порушення їхніх прав. Усі ці заяви будуть розглянуті та в разі порушення ви можете розрахувати на допомогу у відстоюванні ваших прав.


Інформацію про те, як подати заявку, ви можете знайти на сайті Омбудсмена України.

Kommentare


bottom of page