top of page

Подарунки Лукашенку до 9 серпня


Один з очільників білоруської опозиції Павло Латушко окреслив напрямки, за якими міжнародна спільнота тиснутиме на злочинний режим Лукашенка. Санкції щодо диктатури розширюватимуться. Вже зараз вони спричинили суттєві проблеми для самопроголошеного президента, значно обмеживши його доходи і можливість контролювати ситуацію в країні. План, розроблений спільно з зарубіжними партнерами, дозволить повністю виснажити незаконну владу. Ці заходи є довгостроковими, відтак, перспективи в узурпаторів насправді є безрадісніми.

Наразі опозиція визначила три основні цілі, які мають змусити режим нарешті скласти зброю. Напрямки окреслені та реалізовані у санкціях США, ЄС, Канади та Великобританії.

1. Санкції не зупиняться, хоч би як цього хотів Лукашенко. Поки режим не відмовиться від своєї злочинної та деструктивної політики, тиск лише зростатиме.

2. Гармонізація санкцій щодо режиму Лукашенка та Росією, щоб закрити можливості двох диктатур (напарників з агресії) уникати вже прийнятих обмежень. У цьому напрямку зроблено черговий суттєвий крок.

3. Відповідальність за війну та порушення прав людини. Ніхто не уникне відповідальності за скоєні злочини, персональні санкції й надалі розширюватимуться (в ухвалені нові пакети ЄС та США включили ще 139 фізосіб), а тим, хто продовжує чинити злочини, радимо вже зараз задуматися про наслідки.

Після санкцій ЄС та Великобританії санкції США стали третім ударом по системі Лукашенка за останній тиждень. Під озвучені сьогодні американські санкції потрапили як фізичні, так і юридичні особи. Ми приземлили ще один літак Лукашенка. Крім того, ті хто мав намір обійти санкції, тепер кілька разів подумають, перш ніж спробувати це зробити знову.

Четвертий удар – санкції Канади. Тут фізичні та юридичні особи (ВПК, пропаганда, чиновники, судді, оточення Лукашенка). Але найголовніше — під санкціями тепер Олексій Талай разом із своїм фондом. І це лише початок. Відповідатимуть усі причетні до незаконного переміщення та перевиховання українських дітей у Білорусі.

Тиск тільки збільшуватиметься!

Comments


bottom of page