top of page

Як білоруські гелікоптери «заблукали» на кордоні з Польщею



У Міноборони Польщі заявили, що білоруські гелікоптери порушили повітряний простір країни. Ввечері у вівторок, 1 серпня, в Міністерстві оборони Польщі підтвердили, що два білоруські гелікоптери порушили повітряний простір країни під час «навчань». Як білоруські вертольоти пройшли над Біловежею показано на мапі.

А вже близько 22:00 години, Міністерство оборони Білорусі заперечило, що гелікоптери режиму Лукашенка порушили повітряний простір Польщі. І за версією представників білоруської влади, заяви Польщі є «надуманими» та «зроблені для виправдання нарощування сил та засобів біля білоруського кордону».

Тож виникає ситуація – вважати достовірною інформацію офіційні заяви Міноборони Польщі чи вірити спростуванням Міноборони Білорусі? Питання доволі риторичне, бо якщо співставляти заяви обох країн, висновок напрошується сам собою: одна країна погрожує наступом та розміщує на своїй території тисячі бійців ПВК «Вагнер», а інша попереджає, що готова відповісти на будь-які провокації потрібним чином.

Σχόλια


bottom of page