top of page

В Білорусі недорахувались прибутків


Принаймні, про це у цифрах офіційно повідомив Лукашенко на семінарі-нараді щодо розвитку тваринництва.


«…В минулому році на продовольстві країна заробила більше 8-ми млрд. доларів. За 8 місяців нинішнього року – більше 4-х..», - розповів Лукашенко.


Тож виходить, що в загальному прибуток значно впав. Це звісно можна пов’язувати з різними причинами. Безперечно вплинув на це і неврожай на певні культури в Білорусі цього року.


Та, ось що важливо, це те, що корінь проблем білоруського сільського господарства знаходиться в неефективному менеджменті. Метод колективного ще з радянських часів вичерпав себе. Та це ніяк не усвідомить режим Лукашенка.


Інакше, як тоді обійтися без проведень нескінченних облав силами контролюючих органів? Чи як відмовитись від принизливої «порки» керівників сільгосппідприємств перед усією країною?


А віднедавна до неефективного управління додались ще й санкції та обмеження щодо реалізації власної продукції для Білорусі через участь в агресії РФ проти України. І це, безперечно, негативно впливає на всю економічну ситуацію країни, навіть якщо сам Лукашенко вперто не хоче це визнавати.

Comments


bottom of page