top of page

Жителів Гомельської області вчать поведінці під час атаки безпілотників




Підприємство "Гомельенерго" опублікувало у своєму Telegram-каналі великий пост з алгоритмом дій у разі атаки дронів. Це сталося наступного дня після заяви Лукашенка про нібито збиття БПЛА над Могильовською областю та посилення військового угруповання на півдні Білорусі.


Жителів прикордонних районів просять зберігати спокій та подбати про власну безпеку. Якщо дозволяє час, енергетики радять ховатися в капітальних спорудах далі від вікон і скляних вітрин або за деревами з густою кроною.


Якщо сховатися ніде, то потрібно терміново лягти на землю і притиснути лікті до тіла. Якщо поруч є яма або канава, то потрібно стрибнути туди. Потрібно залишатися на землі, поки вибухи не закінчаться.


Якщо напад стався, коли ви вдома, то потрібно зайти в кімнату, відокремлену двома глухими стінами з боку дронів. Найбезпечніше місце – ванна кімната.


Якщо людина в машині, то не потрібно намагатись тікати. Потрібно зупинити машину, вийти й лягти на землю.


Дрон, що впав, не можна його чіпати або наближатися до нього.


Для мешканців України все виглядає цілком логічним. А от білорусам варто було б задуматися, від чого саме їх намагаються захищати, адже лише нещодавно вони спостерігали над своїми головами російські «шахеди», що заблукали, в той час, як українські дрони над Білоруссю зазвичай бачить лише Лукашенко та його кишенькові пропагандисти. Та й підтримка окупанта в агресивній війні звісно нічим хорошим зазвичай не закінчується.

Comments


bottom of page