top of page

"Кріт", що "копав" на кордоні

Співробітниками СБУ у Волинській області спільно з підрозділом власної безпеки ДПСУ була проведена операція, в ході якої був затриманий «крот» ФСБ, що шпигував на українсько-білоруському кордоні, передаючи інформацію кураторам з РФ. Агент-прикордонник, керівник прикордонного загону, що служив за контрактом, збирав інформацію про Сили оборони на північних рубежах Волині.

 

За вказівкою окупантів він встановлюв місцезнаходження фортифікацій та орієнтовну кількість українських військ, задіяних в обороні кордону з Білоруссю, координати складів з озброєнням та боєприпасами ЗСУ в регіоні.

  

Відповідна інформація була вчасно перехоплена СБУ, злочинні дії задокументовано та в результаті контррозвідники СБУ із залученням спецпризначенців ЦСО «Альфа» затримали російського агента поблизу місця служби. Для убезпечення локацій українських військ проведені необхідні заходи

 

За даними слідства, прикордонник був завербований дистанційно, через анонімний чат, співробітником ФСБ з тимчасово окупованого Луганську. Контрактник потрапив у поле зору окупантів під час проходження служби на сході України. Згодом його перевели до одного із підрозділів у Волинській області. В разі успішного виконання завдань агенту було обіцяно «евакуацію» на територію Росії та посаду в окупаційних угрупованнях.

 

Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне ув’язнення за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Comentários


bottom of page