top of page

В Латвії готуються конфісковувати авто з білоруськими номерами


Поки що готується законопроєкт.


Розробляє законопроєкт Міністерство юстиції в Латвії. Він фактично заборонить транспортним засобам, зареєстрованим у Росії та Білорусі, які раніше в'їхали, залишатися в Латвії. Таке рішення підтримує правляча коаліція, як повідомила прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліня, пише Delfi.


Санкції або конфіскація будуть застосовуватись в тому випадку, якщо протягом трьох місяців не буде здійснено перереєстрація транспортного засобу або автомобіль на номерних білоруських або російських знаках не виїде за межі Латвії.


Технічні питання щодо бази даних в’їзду транспортних засобів на території Латвії, а також розробка рішень щодо термінів та процесу конфіскації вирішують відповідні міністерства, як стверджує Сіліня.


На необхідності такого регулювання наголосив і міністр економіки Латвії - Вікторс Валайніс. Він переконаний, що в першу чергу, необхідно думати про безпеку мешканців Латвії.


«Це ненормально, що люди ігнорують латвійське законодавство і порушують правила, пересуваючись нашими дорогами, відчуваючи безкарність і загрожуючи безпеці інших», — сказав політик.


Нагадаємо, що Польща у вересні 2023 року заборонила в'їзд на свою територію усім автомобілям з російськими номерами. І це один із елементів санкцій, накладених на Росію та її громадян через агресію проти України.


Тому, через союзництво з РФ, яка являється загрозою міжнародній безпеці, та співучасть в агресії, - санкційні обмеження будуть поширюватися і на Білорусь та її населення.

Comments


bottom of page