top of page

Литва поки що не бачить потреби повністю закривати кордон з Білоруссю


Радник президента Литви Кястутіс Будріс повідомив, що нині необхідності повного закриття кордонів немає. Але наголосив, що до такого варіанту розвитку подій потрібно готуватися.


«Чи є наразі така необхідність, щоб закриття кордону істотно поліпшило ситуацію з безпекою для нас або, скажімо, послужило заходом впливу на білоруський режим? Я не думаю, що ми зараз перебуваємо в такій ситуації, що нам це потрібно», – відзначив Будріс.


Наприкінці серпня міністри внутрішніх справ країн Балтії та Польщі мають проаналізувати комплекс заходів, потрібних для повної блокади кордонів. Урядовці обговорять, наскільки швидко це можна зробити, а також акцентують свою увагу на ймовірних проблемних ділянках з метою покращення системи захисту.


«Не варто забувати, що це також зовнішній кордон ЄС. Це не тільки кордон Литви. Тому всі подібні рішення мають бути узгоджені, як було узгоджене це рішення, і його сенс і значення – це не тільки регулювання певних потоків і перерозподіл наших можливостей, а й політична оцінка», – уточнив радник президента Литви.

Comments


bottom of page