top of page

Лукашенко нестиме відповідальність за злочини проти України, — Вячорка.




Опозиція Білорусі зібрала докази причетності Олександра Лукашенка до викрадення українських дітей, а також за участь у військових діях проти України. Як повідомив старший радник Світлани Тихановської Франак Вячорка, ці дані вже найближчими тижнями передадуть до Міжнародного Кримінального суду.


Після цього білоруський диктатор майже напевне отримає офіційну підозру від МКС.


«Звичайно, Лукашенко має опинитися в цьому списку разом із Бєловою, разом із Путіним! Він несе відповідальність не лише за вивезення українських сиріт, а й також за агресію, за участь у воєнних діях проти України. Павло Латушко з Об’єднаного перехідного кабінету вже зібрав дані: свідчення, фотографії, імена, навіть розклад руху транспорту, де є прямі докази участі лукашенківського оточення, а також компанії «Білоруськалій», — зазначив Вячорка в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами аналітика, до Лукашенка вже починає приходити усвідомлення, що він підставив себе й тепер має всі шанси опинитися на лаві підсудних у Гаазі.


«На початку війни йому здавалося, що буде швидка перемога і що він промарширує вулицями Києва разом із Путіним. І також готувався парадний мундир. Але все пішло не так, як він і Путін планували. А зараз він просто продовжує грати цю роль васала, маріонетки, ручного песика Путіна. Тому що немає іншого виходу. Йому, щоб залишатися при владі, потрібна постійна підтримка Кремля: політична, фінансова, військова. Щойно не буде підтримки, одразу вся його вертикаль влади розпадеться”, — впевнений представник опозиції.


На думку Вячорки, постійний страх за свою долю підштовхує диктатора до хаотичних і неадекватних дій. Лукашенко посилює чистки і репресії свого оточення, через що позбувся більшості відданих йому високопосадовців з силового й військового блоків.


Кільце навколо самопроголошеного президента Білорусі стискається дедалі міцніше.

Comments


bottom of page