top of page

Міноборони Лукашенка заявило про готовність застосування ядерної зброї


Начальник Генштабу – перший заступник міністра оборони Білорусі Павло Муравейко заявив про готовність Збройних сил до застосування спеціальної ядерної зброї. Це прозвучало у його коментарі про початок виконання навчально-бойових завдань у рамках другого етапу навчань із нестратегічними ядерними силами. Зважаючи на все, Лукашенко вирішив підіграти пасажу Путіна про необхідність зміни ядерної доктрини РФ і нагадати про те, що на територію Білорусі було переміщено частину російської «ядерної палиці»


7 травня у Білорусі розпочалася раптова перевірка засобів — носіїв нестратегічної ядерної зброї із застосуванням штурмовиків Су-25, оперативно-тактичних комплексів «Іскандер» та «Полонез». 21 травня в Росії розпочався перший етап навчань із практичним відпрацюванням питань підготовки та застосування нестратегічної ядерної зброї. Після зустрічі Лукашенка та Путіна було оголошено, що на другому етапі російських навчань до них приєднається Білорусь. Тож, заява Муравейка приурочена до другого етапу навчань, деякі деталі яких розкрило сьогодні Міністерство оборони РФ.


«Всі організаційні та технічні моменти відпрацьовуються у чіткій взаємодії з нашими російськими колегами та спільно з ними. Оперативно-тактичні комплекси «Іскандер» висунулися до призначених позиційних районів, отримали спеціальні боєприпаси, пристикували їх до бойових частин і зайняли стартові позиції, заступивши на бойове чергування за призначеними цілями. Аналогічний захід виконала і наша авіація», — наводить слова начальника Генштабу прес-служба Міноборони.


За його словами, «до останнього моменту командири авіаційних ланок не знали, хто отримає право відпрацювати навчально-бойові завдання та з якого аеродрому працюватиме авіація», «сигнал прийшов буквально за 30 хвилин до початку виконання завдань» та авіатори виконали захід.


«Усі контрольні нормативи, які мали бути відпрацьовані, виконані раніше призначеного терміну, виконані чітко, без суєти. Я задоволений роботою наших розрахунків, льотчиків, нашого інженерно-технічного складу. Такі тренування та відпрацювання важливих питань щодо застосування нестратегічної ядерної зброї є одним із способів підвищення нашої готовності та нашого потенціалу. Підсумки ми підіб'ємо, але вже зараз можу впевнено заявити: підрозділи та частини Збройних Сил Білорусі до застосування спеціальної ядерної зброї готові», — запевнив Муравейко


Куди може завести Лукашенка гра ядерними іграшками Путіна і чи усвідомлює він це?

Comentarios


bottom of page