top of page

«В ситуації, як у Росії з Пригожиним, ніхто б не прийшов захищати владу» — Тихановська


Якби була така ситуація, як у Росії з Пригожиним, ніхто б не прийшов захищати владу», — Тихановська.


Лідер Демократичної партії Світлана Тихановська не виключила протестів у Білорусі у разі смерті Олександра Лукашенка та спроби призначити його наступника. Про це вона заявила в інтерв'ю DW.


«Змінити політичну ситуацію в країні можуть лише чесні та вільні вибори, коли політв’язнів буде звільнено. Серед них багато лідерів, яких білоруси хочуть бачити своїм президентом».


Також Тихановська також вважає, що режим "менш консолідований, ніж це здається. «Може здатися, що всі лояльні, але система побудована на страху, і люди хочуть цього страху позбутися. І в основному регіонами керують технократи, які в момент змін скажуть, що вони завжди були за демократичну Білорусь».


Лідерка також висловила свою думку щодо пропагандистського наративу про те, що в разі зміни влади в Білорусі тих, хто працював з Лукашенком, будуть переслідувати та «вішати на стовпах».


«Ті, хто вчинили тяжкі злочини проти білорусів, понесуть покарання, тому що має бути верховенство права», – сказала політик. Щодо інших вона сказала: «Ми всі хочемо жити в одній країні та працювати в цій країні на її благо. Тому всі будуть потрібні».


Вона впевнена, що виходом із кризи може стати поява людини з влади, яка запропонує домовлятися. Під цим Тихановська має на увазі звільнення політв'язнів і початок розслідування злочинів режиму.

Comments


bottom of page