top of page

Білий Дім відділяє політику Лукашенка від позиції народу


Білий Дім дав чіткий сигнал, що відділяє проросійську політику Лукашенка від позиції білоруського народу, - Ярослав Макітра


Експерт Центру білоруських комунікацій переконаний, що Вашингтон делегітимізує Лукашенка та ставить на білоруську опозицію, як на представників держави.


«Накладення додаткових санкцій щодо Білорусі та самого Лукашенка під час перебування у США Світлани Тіхановської є чітким сигналом – Білий Дім розділяє злочинний режим від білоруського народу», - наголошує Макітра.


Він також зазначає, що Вашингтон дає чіткий сигнал – самопроголошений президент Лукашенко нестиме відповідальність за переслідування опозиції та допомогу росії у війні.


«Якщо Лукашенко не змінить своєї політики, то також отримає ордери на арешт від міжнародних та іноземних судів. А будь-які повторні спроби надати свою територію для наступу рф чи ще гірше на пряму втрутитися у війну знайдуть миттєву відповідь України та союзників. Поки Лукашенко вибирає між повільною ізоляцією та миттєвим покаранням – між жахом без кінця та жахливим кінцем. Інших опцій у нього не залишилося», - коментує Макітра.


Він також підкреслює, що високопосадовці США зустрічаються із Тіхановською фактично, як із «elected president» (обраною президентом), бо немає іншого представника білоруської опозиції у схожому статусі.


«Тут не йдеться про те, що Вашингтон вибирає її серед інших опозиціонерів. Це просто реальність з якою мають працювати західні політики. А білоруси уже самі мають визначатися, хто представляє їх інтереси», - резюмував експерт ЦБК.

Comments


bottom of page