top of page

Радбез Лукашенка буде вимірювати довіру населення до режиму


18 червня Лукашенко зібрав засідання своєї Ради Безпеки, щоб розглянути ухвалену нещодавно на "Всебілоруських народних зборах" нову Концепцію національної безпеки.


Що ж нового з'явилося у концепції диктатора, призваній оберігати його владу?


Держсекретар Ради безпеки генерал-лейтенант Олександр Вольфович розповів про нові критерії оцінки ризиків у сфері політичної безпеки.


За його словами, як і раніше, є п'ять індикаторів оцінки політичної безпеки. Однак, крім них, є ще понад 25 критеріїв, які дають більш реалістичну картину.


«Наприклад, з’явилися процентні співвідношення за такими критеріями, як довіра населення до глави держави, довіра до влади та інших інститутів державного управління. Це специфічні методики, розроблені на основі наукових розробок», каже Вальфович.


Держсекретар Радбезу також додав, що постійно аналізується не лише ситуація всередині країни, а й те, що відбувається за нашими кордонами.


"Також враховуються критерії оцінки зовнішньополітичної ситуації (те, що відбувається за кордоном, і ті загрози, які формуються проти нашої країни) у політичній сфері поза кордоном", додав він.


Тож, по факту, режим, розуміючи реальне ставлення до нього білорусів, виніс питання його моніторингу на найвищий рівень.


Comments


bottom of page