top of page

Як реагуватиме Польща на провокації на кордоні?


На тлі погіршення безпекової ситуації через присутність найманців ПВК «Вагнер» у Білорусі, Польща розглядає будь-які кроки для свого захисту.

Нагадаємо, у вівторок 1 серпня, в Міністерстві оборони Польщі підтвердили, що два білоруські гелікоптери порушили повітряний простір країни під час «навчань».


Рішення щодо закриття кордону з Білоруссю є крайнім заходом. Про це заявив міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський в інтерв’ю СNN, зауваживши, що Польща хотіла б уникнути рішення щодо повного закриття кордону з Білоруссю.


"Ми розглядаємо будь-які кроки для захисту нашої території, захисту наших громадян, включаючи повну ізоляцію Білорусі, включаючи повне закриття кордону", – сказав Яблонський. Заступник глави МЗС додав, що закриття кордону є крайнім заходом, але у разі атак на Польщу і спроб дестабілізувати ситуацію в країні "у нас може не залишитися іншого виходу".


Він підкреслив, що загроза з боку Білорусі "є дуже реальною", оскільки "вагнерівці" здійснювали спроби проникнути на польську територію.


"Ми дуже чітко заявляємо, що ми не відступимо… Ми очікуємо більше спроб нападів на наш кордон, можливо, більше спроб порушення нашого повітряного простору", – сказав Яблонський. Він розповів, що Польща розгортає все більше військ поблизу білоруського кордону, однак не уточнив їхню кількість.


Зазначимо, що днями Польща і Литва повідомили, що близько сотні "вагнерівців" перемістилися до так званого Сувальського коридору, в Гродненській області Білорусі.

Раніше, Центр білоруських комунікацій повідомляв, як Польща перестраховується у Сувалкському коридорі


В свою чергу в Литві вже повідомили про рішення закрити два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю.





Comments


bottom of page