top of page

Росія передала Білорусі небезпечну ядерну зброю, яку потрібно утилізувати


Новину про те, що перші російські ядерні боєголовки були доставлені на територію Білорусі буквально кілька днів тому повідомив командир воєнної розвідки України – Кирило Буданов.


«Ядерні боєголовки до «Точки-У», радянські ще ― вони були на утилізації. Так-от, зараз у «Росатома» їх знімають з утилізації ― зі складів «Росатома», не військових арсеналів ― отримують, продовжують термін придатності рівно на 1 рік, просто написавши, що ще рік можна, і заганяють їх у Білорусь. Тобто, вони ще й вирішують питання утилізації», - розповів Буданов в інтерв’ю «1+1» на початку вересня 2023 року.


Важливим є й те, що за підтвердженням командира ГУР, крім боєголовок до «Точки-У» росіяни також розмістили на білоруській території ядерні бомби до літаків Су-24М.


В черговий раз, Росія показує як легко вона використовує територію Білорусі у власних інтересах, підставляючи її під удар. А також готує можливості для подальших маніпуляцій.


«Через рік ― припускає Буданов, ― росіяни скажуть: мовляв, термін придатності вийшов ― давайте щось для нас робіть, або ми забираємо [боєголовки]. Вказаний фактор росія також може використати для маніпуляцій та шантажу у Білорусі».

Comments


bottom of page