top of page

Санкції для громадян Росії й Білорусі мають залишатися різними


Литовський Сейм вчинив правильно, встановивши різні обмеження для громадян Росії та Білорусі, і це рішення має залишитись чинним, вважає спікерка парламенту Вікторія Чміліте-Нільсен.


Про це вона заявила журналістам після зустрічі з лідером білоруської опозиції Світланою Тихановською, що відбулась у Вільнюсі.


«Сподіваюся, що після обговорення і зважування всіх «за» і «проти» ми залишимо диференціацію, й не зрівнюватимемо ставлення до російських і білоруських громадян в Литві», - запевнила Чміліте-Нільсен.


Рішення про уніфікацію обмежень для громадян Росії та Білорусі Сейм має розглянути восени.


Нагадаємо, після зміни ситуації з безпекою президент Литви Гітанас Науседа та деякі інші політики закликали знову розглянути нові обмеження для громадян Білорусі на в’їзд до країни восени. Якщо їх поєднати з санкціями, запровадженими проти громадян Росії навесні, це ще більше ускладнить приїзд білорусів до Литви та купівлю ними нерухомості, вважає LRT.


Сама Світлана Тихановська занепокоєна тим, що відповідна пропозиція взагалі з’явилася в порядку денному литовського парламенту.


«Переконана, що це було б тільки на користь росіянам і пропаганді Лукашенка, тому що вони роблять все, щоб нас, представників демократичної Білорусі, протиставити литовцям. Завжди повторюю – дуже важливо не класти білорусів в один кошик з росіянами, тому що ми абсолютно різні!», - каже Тихановська.


При цьому вона розуміє, що мінський режим може прагнути заслати до Литви провокаторів й розвідників, але, за словами білоруської опозиціонерки, вкрай важливо розрізняти росіян і білорусів. Так само, на думку Тихановської, важливо відрізняти й білорусів від режиму Лукашенка.

Comments


bottom of page