top of page

Польща перестраховує Сувалкський коридор


Нова військова частина незабаром з’явиться у Польщі на кордоні з Білоруссю

Про це розповів міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак. Заява прозвучала на фоні заяв від Олександра Лукашенка і натяків самих вагнерівців про плани ПВК «Вагнер» щодо підготовки нападу на Варшаву.


Нову військову частину Польща планує створити до кінця 2023 року. Повідомляється, що це буде частина для саперного батальйону у складі 15-ї Гіжицької механізованої бригади 16-ї Поморської механізованої дивізії.


Місцем дислокації визначено місто Августів, яке розташоване поблизу кордону з Білоруссю. Зазначається, що основним завданням новоствореної частини буде зміцнення східного кордону й так званого Сувалкського коридору.



Сувалкський коридор — умовна територія навколо Сувалок, Августова та Сейн, яка з’єднує балтійські країни з Польщею та іншими державами НАТО. Ця ділянка також відокремлює територію російської Калінінградської області від Білорусі. На думку багатьох експертів, територія є однією з потенційно найбільш гарячих точок в Європі. НАТО вважає її найбільш уразливою ділянкою зовнішніх кордонів альянсу та ймовірною ціллю можливої військової агресії з боку Росії, оскільки захопплення Сувалкського коридору фактично відрізало б від інших членів НАТО країни Балтії, та, відповідно, можливість їхнього захисту та забезпечення по суші.



Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page