top of page

Режим намалював мішень на кожному білорусі, — Сахащик



Розміщуючи ядерну зброю в Білорусі, режим фактично поставив під загрозу знищення величезну кількість громадян своєї країни. Про це заявив представник Об’єднаного перехідного комітету (ОПК) з питань оборони та нацбезпеки Валерій Сахащик в ефірі Belsat.


«Внаслідок наступу української армії російський фронт неодмінно впаде. У цьому випадку у Путіна залишиться останній шанс налякати світ, застосувавши ядерну зброю з території Білорусі. Тоді «удар відплати» прийдеться на РБ, але Кремлю на це начхати. Що для нього кілька десятків чи навіть сотень тисяч загиблих громадян іншої країни?», — зазначає Сахащик.


Наразі опозиція має інформацію по 7 майданчиках, де можливе облаштування баз із ядерною зброєю. Створення таких об’єктів може призвести до катастрофи фактично на будь-якому етапі: під час транспортування, перевантаження, та, власне, самого розміщення ракет.


Але найбільша небезпека Білорусі загрожує усе ж таки у разі, якщо диктатори усе ж наважаться на застосування ядерної зброї. Причому, ризики для РБ будуть значно вищими, аніж для Заходу. Маючи відлагоджену мережу розвідки, країни НАТО, найімовірніше, отримають відповідну інформацію ще під час підготовки до ракетних пусків. А за допомоги надсучасної системи протиракетної оборони ракету знищать просто над територією Білорусі, що призведе до катастрофи.


«Не знаю, як генерал Хренін пояснюватиме своїм дітям та онукам, що він накоїв. І як його нащадки носитимуть це прізвище. Вважаю, що кожна людина у військовій формі, яка зберегла хоча б залишки офіцерської честі, повинна сказати: ні, хлопці, так не можна, це вже виходить за всі рамки. Це пряма зрада нашої країни!», — відзначив Валерій Сахащик, закликаючи військовослужбовців у жодному разі не виконувати злочинні накази.


Як кажуть в Об’єднаному перехідному комітеті, режим Лукашенка дедалі більше нагнітає градус напруги, і це триватиме й надалі. Але це свідчить лише про те, що настає агонія. Тому ставлення білоруських офіцерів до останнього аргументу диктатора — ядерного, — може стати лакмусовим папірцем на тест про зраду чи, навпаки, порятунок своєї Батьківщини.



Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page