top of page

Рада БНР нагородила медалями 14 білорусів, які воюють за Україну



Рада Білоруської Народної Республіки до Дня білоруської військової слави привітала усіх білоруських військовослужбовців, бійців, фронтовиків і волонтерів.


Медаллю «За бойові заслуги», за особисту мужність, виявлену в боях проти російських загарбників в Україні, було нагороджено 14 білорусів.

Загалом на даний момент медалями нагороджено вже 36 бійців. У тому числі відзначено трьох офіцерів. Серед нагороджених – двоє бійців жінок.


«Ці відважні сини та дочки Білорусі захищають білоруську національну гордість на тлі втягнення колишнім президентом А. Лукашенком нашої Батьківщини в злочинну загарбницьку війну проти України, розв’язану Росією на чолі з корумпованим режимом В. Путіна.


Нагороджені білоруські бійці – герої, імена яких будуть опубліковані в майбутньому. Вони кують нашу спільну перемогу і закладають фундамент майбутньої армії вільної Білорусі», - так прокоментували події нагородження в Раді БНР.


Рада зазначає, що мирні засоби боротьби за звільнення Білорусі від кривавої диктатури, яка майже тридцять років панує в Білорусі за підтримки росії, наразі частково вичерпані.


Можливості для змін – загальнонаціональний відкритий діалог щодо майбутнього розвитку Білорусі, вільні та демократичні вибори – білоруси тепер змушені шукати на полі бою. Тому, переконані в Раді, лише перемога України у війні зможе ослабити нинішню шовіністичну росію, і це дасть шанс для визволення Білорусії:


«Як і в часи переможної Оршанської битви, річницю якої відзначили напередодні, Білорусь знову переживає один із тих моментів своєї історії, коли найбільший внесок у майбутнє нашої Батьківщини роблять ті чоловіки і жінки, які зі зброєю в руках протистоять російським загарбникам, одвічним ворогам білоруського народу».

Comments


bottom of page