top of page

Кінець режиму Лукашенка буде покладений, — Кабанчук

Оновлено: 22 квіт. 2023 р.





Одразу після поразки Кремля на полі бою в Україні аналогічна доля чекає на режим Лукашенка. Про це заявив заступник командира білоруського полку ім. Кастуся Калиновського Вадим Кабанчук. За його словами, наразі військовослужбовці полку переконують білорусів долучатися до їхніх лав.

«Не хочеться вкотре повторювати тези, що наша країна в небезпеці, Білорусь фактично в окупації. Впевнений, що білоруські військові й без того це вже розуміють. Ми чудово знаємо, який шалений тиск чиниться на наш народ. Радимо у жодному разі не брати участь в бойових діях на території України, якщо Лукашенко таки ухвалить це рішення. Але якщо людей таки погонять — раджу ховатися чи дезертирувати, бо потім буде пізно», — відзначив Кабанчук.


Він також додав, що у разі вторгнення білоруської армії бійці полку Калиновського проситимуть командування перекинути їх саме на цей напрямок. Кінцева ж мета «калиновців» — встановлення у Білорусі справедливої демократичної влади, яка не заплямувала себе співучастю в жахливих злочинах. Режими Путіна і Лукашенка тут не розділяють.

«Обидва диктатори несуть спільну відповідальність за Бучу, Ірпень, Гостомель. Всі бачили, що там відбувалося. Російська армія залишає за собою такі сліди в усіх «звільнених» нею містах. Думаю, коли погоним їх остаточно, довідаємось ще багато жахливих речей», — зауважив Вадим Кабанчук.

На думку представників ПКК, кінець обох диктаторів буде неминучий. Втримати владу в Білорусі після поразки Путіна Олександр Лукашенко не має жодних шансів.







Comments


bottom of page