top of page

На кордоні з Білоруссю не фіксується переміщення ворожої техніки або військових - Демченко


На кордоні з Білоруссю не фіксується будь-якого переміщення ворожої військової техніки чи особового складу, однак Сили оборони продовжують укріплювати прикордоння, аби протидіяти будь-якому вторгненню, якщо таке відбудеться повторно.


«Ситуація по кордону з Білоруссю відмінна від кордону з країною-агресором. Підрозділи Сил оборони мінують місцевість на напрямку кордону з Білоруссю на найбільш загрозливих напрямках, в той же час підрозділи ДПСУ укріплюють безпосередньо лінію держкордону і прикордоння в фортифікаційному відношенні. Наші інженерні групи постійно працюють по всій протяжності кордону з Білоруссю», заявив речник ДПСУ Андрій Демченко.


За словами Демченка, інженерне укріплення значно зросло за час воєнного стану.


«Це сотні кілометрів протитранспортних ровів, це сотні кілометрів паркану, це інші перешкоди, які встановлюються на всіх напрямках, і на додачу до цього – це фортифікаційні укріплення як поряд кордону, так і в прикордонні. Це сотні вогневих позицій, які включають в себе і бліндажі, траншеї для того, щоб підрозділи ДПСУ, які знаходяться на тому напрямку, мали можливість протидіяти будь-якому вторгненню, якщо таке відбудеться повторно. Інженерне укріплення безпосередньо на лінії кордону - це та перешкода, яка може тимчасово стримати ворога, якщо той спробує використати цей напрямок», - підкреслив речник.


Відповідаючи на запитання, як часто ворог веде розвідку на кордоні з Україною, речник зазначив, що такі дії фіксуються лише з боку РФ. На кордоні з Білоруссю немає жодних дій, які б свідчили про розвідувальну діяльність чи переміщення техніки і особового складу.


«По кордону з Білоруссю ми не фіксуємо жодних дій, які б відбувалися з того боку кордону. В тому числі ми не відмічаємо переміщення або військової техніки, або особового складу поряд з нашим кордоном. Натомість по кордону з РФ Росія намагається використовувати різноманітне обладнання для того, щоб вести розвідку, в тому числі і безпілотники, а також ДРГ, які досить часто зараз виявляємо по Сумському напрямку», - поінформував Демченко.


Також він додав, що у разі виявлення ворожих ДРГ українські військові відразу відкривають вогонь, аби змусити ворога відійти за лінію держкордону.

Comentarios


bottom of page