top of page

«Ми готові бути вістрям спису, яке повалить режим Лукашенка»



Мета полку ім. Калиновського залишається незмінною — це вільна й незалежна Білорусь, заявив політичний представник підрозділу Дмитро Щигельський в ефірі Belsat TV. Але вибороти свободу можливо лише після перемоги в Україні, спинивши і послабивши Росію.


Після цього бійці полку обов'язково повернуться на Батьківщину. Це станеться, коли на українському прикладі суспільство зрозуміє, що будь-яка диктатура може бути переможена.


«Ми можемо допомогти, дати те, чого не вистачило у 2020-му. Тоді за допомогою репресій та терору владі вдалося придушити виступи людей. Але причини, які призвели до жахливої кризи, нікуди не зникли. І рано чи пізно ця криза повториться, це неминуче», — відзначив Щигельський.


На думку «калиновців», головне у майбутньому протистоянні — роль білоруської громадськості. Перш за все, білоруси мають розуміти ситуацію без ілюзій, і усвідомлювати те, що від їхньої діяльності чи бездіяльності залежить майбутнє як країни, так і нації.


Дмитро Щигельський обіцяє: полк Калиновського жодним чином не стоятиме осторонь й однозначно підтримає суспільний запит на демократичний європейський вибір. Але при цьому ініціатива має бути безпосередньо від людей: «Наш підрозділ, як і інші складові силового впливу, повинні зробити те, чого не вистачило у 20-му: стати вістрям спису (який повалить режим Лукашенка, — ред.). Але сам спис — це білоруська громадськість!».


Зараз в білорусів є можливість готуватись до майбутнього протистояння. На думку патріотів, наразі більшості білорусів необхідно зробити свій свідомий вибір: або бути по-справжньому рішучими, або відмовитися від майбутнього і пристосовуватись до життя у диктатурі.

Comments


bottom of page