top of page

Територія Білорусі стратегічно важлива для РФ


Співдружність обох країн та «братерство» їх народів путін використовує для підтримки образу миролюбства. Насправді ж, Путін має свої «плани» на Білорусь.


Одна угода змінюється іншою, і здається, що союз «міцнішає». Хоча насправді, Білорусь завжди змушена погоджуватись на менше. За час тісного співробітництва з Росією, режим встиг обрости кредитами, заборгувавши Росії $8,24 млрд. На сьогодні РФ погодилась відстрочити виплати по кредитах, та в будь-який момент ситуація може змінитись.


Крім того, РФ продовжує втягувати Білорусь у розпочату війну проти України. З перших днів війни, наприкінці лютого 2022 року саме з території Білорусі збройні сили РФ колонами наступали на територію України. А нині з території сусідньої Білорусі продовжуються ракетні обстріли українських міст та сіл.


Також стало відомо, що режим Лукашенка та білоруські чиновники причетні до ряду воєнних злочинів, які здійснила та продовжує здійснювати Росія.


Безвідмовна Білорусь – це зручний плацдарм для РФ. Тут путін розмістив свою ядерну зброю, сюди відправив бійців ПВК «Вагнер» та привіз для спільних навчань російських військових. І за нагоди та потреби, йому достатньо буде дати просто наказ, щоб захопити сусідню «союзну» державу.

Comentarios


bottom of page