top of page

Для Білорусі можуть закрити кордони?


Відтоді, як Лукашенко прихистив у себе бійців ПВК «Вагнер», сусідні країни уважно слідкують за ситуацією поблизу кордонів. Особливо після гучних заяв «вагнерівці» щодо готовності їх піти наступом на Варшаву. Згодом ще й «спливло», що «вагнерівці» шукають найманців, готових воювати проти Литви та Польщі.


Нині ж стало відомо, що група бійців ПВК «Вагнер» перекинута у бік так званого Сувальського коридору.


Це прокоментував прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Він зауважив, що це «крок до подальшої гібридної атаки на польську територію». Так, як «вагнерівці» переодягнені в форму білоруських прикордонників можуть допомогти потрапити на територію Польщі нелегалам і розхитувати ситуацію в країні зсередини.


Напередодні, Польща, Литва та Латвія вже повідомляли, що можуть узгоджено закрити свої кордони з Білоруссю. Про це сказав міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Каміньський.


За його словами, якщо на кордонах Польщі, Латвії чи Литви відбудуться серйозні інциденти за участю найманців приватної військової компанії «Вагнера», то країни «обов'язково почнуть спільні дії».


«Я не виключаю, що якщо ми вирішимо, що це правильна відповідь на даний момент, ми приведемо до повної ізоляції Білорусі», – зазначив Камінський.



Comments


bottom of page