top of page

Україна пам’ятає білоруського Героя


Минулого року у Бучі відкрили Алею борців за Незалежність України. Поміж цивільних та захисників українців, які віддали своє життя заради миру, на ній видніється фото білоруського Героя.

Це Ілля Хренов за позивним «Литвин». Два роки тому на початку березня він загинув у боях за Бучу. В пам’ять про його жертовність на алеї розміщено коротку біографічна довідка із його фото.

«Литвину» навіки 27 років, він родом із Мінська. З 2014 року, з початку вторгнення російських військових в Україну, Ілля воював на Донбасі. Став ветераном АТО, а згодом – інструктором.

У лукашенківську Білорусь не повертався, натомість лишився жити у Броварах на Київщині. Одружився і працював в ІТ. Та 24 лютого 2022 року, коли рф розпочала повномасштабне вторгнення на усю територію України, він твердо вирішив йти на війну про що повідомив свого колегу та керівництво на роботі.

«Це мій братній народ, я не міг всидіти на місці, коли українців почали вбивати», – казав «Литвин». Вже тоді він розумів, що свобода Білорусі та росії вирішуватиметься в Україні.

«Ілля був і залишається героєм для побратимів полку Калиновського», – писали у річницю його смерті калиновці.

Героєм він лишається і для України, яка вічно пам’ятатиме його сміливість та відважність.

Слава Україні!

Жыве Беларусь!

コメント


bottom of page