top of page

У депортації українських дітей до Білорусі допомагав UNICEF?


В розміщенні вивезених з України до Білорусі дітей допомагав дитячий фонд ООН UNICEF. Про це повідомляє могильовська правозахисницька асоціація MAYDAY TEAM.

Нагадаємо, в середині липня генеральний секретар Білоруського товариства Червоного Хреста (БКК) Дмитро Шевцов під час поїздки на Донбас відкрито заявив, що його організація бере участь у вивезенні дітей з окупованих територій України до Білорусі.


У відповідь глава МЗС України Дмитро Кулеба закликав Міжнародний кримінальний суд видати ордер на арешт глави Білоруського Червоного Хреста, а міжнародний комітет Червоного Хреста за фактом заяв Шевцова розпочав розслідування.

Непоміченою залишилася участь у цьому процесі білоруського представництва Дитячого фонду ООН (UNICEF), для якого БКК є основним партнером. У вересні 2022 року ця організація відкрито подавала новину про те, як (цитата) «наприкінці літа близько 90 хлопчиків та дівчаток від 6 до 17 років відпочивали в оздоровчих таборах у різних регіонах Білорусі та отримали психологічну допомогу від фахівців. ЮНІСЕФ у Білорусі та Білоруський Червоний Хрест організували літній відпочинок для дітей з України».

Відомо, що UNICEF та БКК організовували табори у всіх областях країни, а фото деяких українських дітей було опубліковано на офіційній сторінці UNICEF. При цьому організація уникає слова «війна».

コメント


bottom of page