top of page

Великий «ператрах» в лукашенківських кадрах.

Прес-служба диктатора кипить від нових кадрових призначень в його оточенні.


По-перше, Лукашенко нарешті обрав нового голову своєї адміністрації. Ним, після півторарічного «випробувального терміну» на посаді посла Білорусі в Росії, став Дмитрій Крутой. Враховуючи близькість цієй посади до «тіла», дехто з аналітиків навіть стверджує, що це претендент на правонаступництво самого Лукашенка. Ну а на звільнене місце посла в Росії призначений Олександр Рогожник, тепер вже колишній міністр промисловості. Лукашенко пояснив цей вибір тим, що основна взаємодія з Росією зараз – саме в сфері промисловості, де Рогожник добре знається. Новому послу надані вказівки «проявляти активність», в приклад поставлений трудоголізм його попередника, який постійно «метався по всій Росії».


Сергєя Алєйника посунули з посади міністра закордонних справ, яку той займав 2,5 роки. Тепер Міністерство очолить Максим Риженков, який був до того заступником голови адміністрації «президента». Він, зі слів диктатора, має «привести МЗС до тями».


Також призначений новий голова Мінсільгоспу, ним став Олександр Ліневич з вітебського облісполкому. Голова брестського облісполкому Олександр Єфімов став своєю чергою головою Мінпрому. Юрій Шулейко призначений вице-прем'єром з питань АПК.


Схоже, карусель призначень Лукашенка ще не закінчена, прес-служба анонсує продовження.

Kommentare


bottom of page