top of page

Відсутність провокацій відрізняє Київ від Мінська


Таким чином відповів речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко на закиди білоруського режиму.


Нагадаємо, про провокацію у вигляді нарощування сил на білорусько-українському кордоні заявив напередодні, 20 червня, Держприкордонкомітет (ДПК) Білорусі. Він відзначив «збільшення угруповання українських збройних формувань, у тому числі сил спеціальних операцій та спецпідрозділів Головного управління розвідки»,


У відповідь у Державній прикордонній службі України розцінили заяву Білорусі про збільшення українського військового контингента на межі у Житомирській області як спробу перекласти на Київ відповідальність за напруженість: «Білорусь вже не вперше таким чином намагається перекласти відповідальність на Україну, що ми тримаємо свої війська та засоби на кордоні з цією країною», заявив спікер.


«Добре, що вони розуміють, що у нас є сили, засоби і можливості посилювати, в тому числі, і цей напрямок. Хоча вони заявляють, що будуть протидіяти всім провокаціям на кордоні, але нагадаємо головну провокацію, яку Білорусь зробила 24 лютого 2022 року, коли фактично відкрила свої кордони для російських військ, які також проникли на територію нашої держави з території цієї країни», сказав Андрій Демченко в ефірі Всеукраїнського телемарафону.

Comments


bottom of page