top of page

ЗСУ та калиновці боронитимуть Литву?


Цікава думка щодо загрози Литві з боку росіян прозвучала в етері латвійського радіо ЛТР. Її висловив відомий литовський філософ Гінтаутас Мажейкіс.


Новий начальник Генерального штабу Лукашенка генерал Павло Муравейко чудово ладнає з російськими спецслужбами, армією та найманцями Пригожина, що залишилися в Білорусі. Муравейко відкрито загрожує розпочати військову інтервенцію проти Литви, фантазує про захоплення Сувалкського коридору за два дні. Для цього він організує військову підготовку, модулює застосування тактичної ядерної зброї та планує диверсії у Литві та Польщі.


Але ж в інфополі існує і інша білоруська сила полк імені Кастуся Калиновського, який б'ється проти Росії на передовій і має великий досвід ведення реальних бойових дій, чого наразі не вистачає армії Лукашенка. Однак свої дії полк Калиновського координує з українськими військовими силами, а не зі штабом Тихановської чи Координаційною радою під впливом пана Латушка – зауважує професор.


У випадку білоруської агресії проти себе, Литва може звернутися по допомогу до України, а саме до полку Калиновського, щоб він вторгся на свою Батьківщину. Тому дивно чути, як литовскькі політики критикують литвинизм цього полку. Цілком імовірно, що, что багато громадян Білорусі або й навіть цілі білоруські армійські підрозділи хотіли б вступити в полк Калиновського.Загроза, що йде від полку, частково стримує думки підлеглих Лукашенка, Муравейка.


«Я вважаю, що Литва виграла б не тільки від більш тісного контакту з білоруськими опозиційними політичними організаціями в нашій країні та в Польщі, але й від підтримки полку, білоруських антилукашенківських військових і партизанських формувань. Таке співробітництво буде необхідно і корисно, коли вибухне криза, і тому краще почати його раніше. Важливо, щоб білоруська опозиція допомогла втримати підлеглих Лукашенка від їхньої злочинної та катастрофічної воєнної операції проти країн Балтії» розповів пан Мажейкіс.

Comments


bottom of page